Natuurlijke omgeving

De omgeving van zuid-west Frankrijk is erg divers, van grotere steden tot uitgestrekte wijnvelden. Bély Bas is gelegen a la campagne (op het platteland) in de Lot et Garonne in een natuurlijke omgeving. Deze streek, net ten zuiden van de Dordogne wordt ook wel het Toscane van Frankrijk genoemd. 

In de directe omgeving vind je veel natuur zoals uitgestrekte bossen, een meer waar in gezwommen kan worden en veel onverharde wegen en paden om te ontdekken. Meestal komen wij niemand tegen als wij gaan wandelen; uitstekend geschikt voor meditaties, (stilte)wandelingen en overdenkingen.

Het bos

Bély Bas heeft een eigen natuur bos. Het bos is te bereiken via de oude weg. Deze weg werd vroeger (meer dan 50 jaar geleden) gebruikt om te voet of te paard van het ene dorp naar het andere dorp te lopen. Vanuit het bos kan je te voet heerlijke wandelingen maken. Je bent vrij om alleen of met een groep te struinen door ons bos. Zoek een oude boomstronk en wacht een paar minuten totdat de natuur zich weer herstelt, vanzelf zullen de reeën weer genoeg lef hebben om tevoorschijn te komen.

Bely Bas Groepen Gite Frankrijk Natuurlijke Omgeving Platteland

Cultuur snuiven

Onze Franse boerderij in Cuzorn is omringd door cultuur en tradities: het boerenleven, landerijen, bossen, kastelen en oude stadjes, waar je ook heerlijk kunt eten. Op Bély Bas vind je wandelroutes die door gemeenten zijn uitgezet door een natuurlijke omgeving en langs allerlei bezienswaardige plekken, zoals kleine chateaus, oude ruïnes en mooie uitzichtpunten.

Cuzorn ligt tussen Bordeaux en Toulouse, ieder op ongeveer 2 uur rij-afstand.

Boodschappen en andere voorzieningen

De hypermarches (grote supermarkten) liggen op 15 minuten rijden in het dorp Montayral. In Montayral zitten diverse biologische en natuurwinkels. Je vind hier ook een dierenarts. Iedere donderdag ochtend is er een grote markt in Monsempron Libos, een leuke markt om groente en fruit in te kopen.

>> Ik wil meer weten over Bély Bas